Idyllisk ferieparadis og samlingssted for hele storfamilien

Geirr og Unni gikk fra et slitent hus og en hage på noe utrygg grunn, til samlingssted og ferieparadis for hele storfamilien. Gjennomført hage og uterom med flere ulike soner til forskjellig bruk.

Geirr og Unni har en stor familie med 5 voksne barn og både bonusbarnebarn og bonusoldebarn. I sommerhuset på Torød kan alle samles og nyte sommerdagene på brygga og i hagen. Når vi ankommer er det en hel flokk både store og små som er godt i gang med ivrig krabbefiske nede ved brygga. Vi blir tilbudt å sitte ved et bord på skiferplass med sjøutsikt, mens hunden Enya springer rundt bena våre.

Hagen var i ferd med å skli ut i sjøen

Geirr kan fortelle at samarbeidet med Strandman går over 15 år tilbake –huset var relativt slitent når de kjøpte det i 2003 og hadde en hage som var på vei til å skli ut i sjøen. Den opprinnelige hytta var bygget i 1860 og var sommersted for familien Ferner-Jacobsen. Det var interiørarkitekt Siri Skagen som satte Geirr og Unni i kontakt med Strandman i 2004 og hun var også svært involvert i både planlegging og gjennomføring av alle oppgraderingene på stedet.

I Siris ånd

Geirr og familien har bodd både på Gran Canaria en lengre periode, litt i Oslo og nå i Trondheim så det var viktig for dem å ha en lokal ansvarlig med. Med tydelig rørt stemme forteller Geirr at de i dag har gleden av å oppleve hennes sjel og kreative avtrykk på dette stedet som hun brant sånn for, etter hennes alt for tidlige bortgang i 2020. Siri gledet seg stort til å ta ut gardinene og gjøre det klart til at Unni skulle komme til sommeren det året, men det fikk hun altså ikke oppleve.

«Enten er det ordentlig eller så er det ikke det!»

Håndarbeid å være stolt av

Geirr legger ikke skjul på at han er kravstor «jeg er en pirk» sier han selv «enten er det ordentlig eller så er det ikke det». Han forteller at han særlig setter pris på fleksibiliteten han opplever fra Strandman sin side og hvordan Caroline og Sara som gjør vedlikeholdet i hagen tar eierskap og har stolthet i arbeidet sitt. Av alt arbeidet som er gjort opp gjennom årene synes han skiferterrassen som Tor lagde er det flotteste «ordentlig håndarbeid som jeg kunne se at han var stolt av», men det er helheten i uterommet han er aller mest fornøyd med. Her har de mange soner til avslapning, store felles måltider og plen hvor barna kan leke.

«Det er blitt et samlingssted for oss hvor alle koser seg»

«Tidligere har vi hatt volleyballnett, men vi droppet det i år, da vi la ny plen og ville gi den litt tid til å sette seg. Vi har i praksis hatt feriekoloni her for familien de siste årene og de blir gjerne i flere uker av gangen. Det er blitt et samlingssted for oss hvor alle koser seg – vi har plass nok til å komme sammen, men også til å kunne trekke oss tilbake i mindre grupper.»

Et løft for hele området

Av arbeid som er gjort så er hele hagen nivellert, fjellet der ble skåret ned og alt av steinarbeid og grønt er opparbeidet i sin helhet av Strandman. Det forelå ingen hageplan, men prosjektene dukket opp underveis og samarbeidet med Strandman har betydd mye og Geirr legger stor vekt på at kommunikasjonen har vært god hele veien. Avdelingsleder for grøntvedlikehold Maja og prosjektleder Geir er alltid tilgjengelige.

Mens arbeidene foregikk var det mange skeptiske naboer, men i etterkant har det bare vært skryt å få. «Man ser jo at det har blitt et løft for hele området» konkluderer Geirr.

Vil du få det like fint som Geirr og Unni?

Her kan du lese mer om Strandman og hva vi tilbyr. Kontakt oss gjerne på telefon 991 16 000 eller post@strandman.no. Vi tilbyr gratis idébefaring og komplett kostnadskontroll.

Vil du se flere flotte uterom? Her kan du la deg inspirere.

DEL