Med god faghjelp fikk Bente drømmehagen

Endelig kunne Bente fokusere på drømmehagen. Det ble hageplan og oppbygging av uterom med mur, ny oppkjørsel, levegg og mange oppholdssoner.

Vi ankommer hos Bente litt før avtalt tid – tidlig en torsdags morgen i juni. Det røde trehuset er fra 1952 og hadde frukthage da hun flyttet inn i 1994. Det å få hjelp til oppbygging av hagen var noe hun hadde ønsket seg lenge. Endelig opplevde hun at hun var et sted økonomisk der hun kunne ta seg råd til å få hjelp av fagfolk og gjøre ting skikkelig. Hun drømte om naturlige myke former og god estetikk, samt et lettstelt og varig uteområde som kunne gi henne tid til å pusle med de hyggelige tingene som beplantning.

Fikk kirsebærtre i gave

Det var et ønske om å skille ut deler av tomta til salg som satte Bente i kontakt med Strandman for første gang tilbake i 2020. Hun ville ha ting på stell før salg og at alt av murer var på plass i forkant, så det ikke skulle dukke opp noen overraskelser for ny eier. Da hun gikk av med pensjon fikk hun også et kirsebærtre i gave fra sin tidligere arbeidsgiver. «Når man får et så flott tre skal det gjøres ordentlig» ifølge Bente, og valget falt på Strandman da hun skulle ha profesjonell hjelp til å få treet på plass. Hun sier selv at hun er over middels hageinteressert, og kanskje særlig det estetiske. Hun viser gjerne frem den buede tørrmuren der krukker og potter er nøye plassert når vi er på besøk. Hun har drevet mye med roser, kan hun fortelle – og ønsket har lenge vært å få hjelp til å skape drømmehagen med ulike soner, masse planter og rett og slett en god atmosfære.

Topp service og god kjemi var alfa og omega

Bente var først i kontakt med flere tilbydere og hentet inn tilbud, men valget falt til slutt på Strandman etter befaring. «Først og fremst på grunn av god service og kjemi med prosjektleder Lars – en umåtelig hyggelig kar som man fort får tak i og som følger opp og ser til arbeidet» forteller Bente. Hun opplevde at det var god felles forståelse og fleksibilitet for å finne de beste løsningene sammen. Før arbeidet startet var hun plaget med rådyr som spiste av hagen, så leveggen som ble satt opp var viktig for å få skjermet litt – denne var det formann Martin som foreslo.

«Ikke én eneste vanndråpe har vært på avveie!»

Detaljene som gjør at man bør benytte seg av fagfolk

Strandman la stein i oppkjørselen «og en ting må jeg få sagt. Ikke én vanndråpe har rent feil vei. Her er det skeivt i alle riktige retninger». Dette mener Bente er viktig; nemlig drenering og at ikke vann renner inn mot husvegg eller grunnmur når det regner. «Det er nettopp denne type detaljer som gjør at man bør benytte seg av fagfolk» legger hun til. Hun ønsket store holdbare, pene steiner og her hadde prosjektleder mange gode forslag. Hun var også opptatt av at alt skulle være på stell med tanke på byggesak.

Nå synes Bente hun har fått seg en fin hage, med mindre å styre med og mange gode soner hun kan slappe av i eller invitere gjester til, der hun kan flytte seg etter hvor sola står eller hvor vinden blåser.

Vil du ha hjelp med hage og uterom?

Her kan du lese mer om Strandman og hva vi tilbyr. Kontakt oss gjerne på telefon 991 16 000 eller post@strandman.no. Hos får du gratis idébefaring og komplett kostnadskontroll.

Vil du se flere flotte uterom? Her kan du la deg inspirere.

DEL