Claus og Gretha bygde nytt hjem på en utfordrende tomt i Åsgårdstrand. Den ligger bratt til, men har til gjengjeld en slående sjøutsikt. Når vi ankommer er Claus på jobb i Oslo og Gretha sover i solen på takterrassen. «Var det ikke i morgen dere skulle komme?» sier hun mens hun gnir søvnen ut av øynene og inviterer oss inn i hjemmet – like blid. «Her står det et prinsesseslott på spisebordet for det kommer en liten prinsesse på besøk i morgen» kan hun fortelle. Hun snakker om et av deres tre barnebarn.
Tilfeldig at de fant Strandman
Ved innflytting beskriver hun tomta som bare en jordhaug med masse glatte skråninger, og de forstod raskt at dette ikke var en hage de selv kunne pusle med å finne ut av – her måtte de ha hjelp av fagfolk. At de havnet hos Strandman var ganske tilfeldig. Det var i forbindelse med at de gikk og funderte på hvordan de skulle løse uteområdet at de en dag kjørte forbi lokalene til Strandman i Velleveien, der det var en liten demohage de likte. De tok kontakt og fikk snart prosjektleder Lars på befaring. På befaringen snakket de om mulige løsninger før de utarbeidet en hageplan sammen. «Vi har opplevd stor velvilje og fleksibilitet fra Strandman sin side» sier Gretha.
Med rosa trillebår opp og ned den asfalterte stien
Helt spikret var løsningene ikke – her ble veien til mens de gikk, og en ting som de ikke hadde tenkt på i forkant var universell utforming. «Jeg tror det var Martin som foreslo det – han er en kreativ sjel som skal ha mye av æren for det gode resultatet» sier hun. «Det har jeg vært så utrolig glad for, for den løsningen hadde vi ikke tenkt på selv, men å basere seg på tilgang kun med trapper hadde ikke vært lurt». Både Gretha og barnebarna triller stadig den rosa trillebåren hennes opp og ned den flotte rampen, og med barnevogner på besøk har det vært helt uvurderlig. «At vi kunne fått den skråningen så fin med trær, plen, beplantning og alt mulig – det hadde jeg ikke klart å se for meg på egen hånd. All ros til Strandman» oppsummerer hun.
Av arbeid som er utført er det altså laget en rampe og gangvei som er asfaltert med kantstein, og det er lagt plen, plantet trær og busker.
Trygt med egen prosjektleder fra A til Å
Når vi spør om hun ville brukt Strandman igjen kan hun fortelle at de allerede har flere prosjekter på gang. «Men vi ventet pent med oppstart til Lars Martin var tilbake fra pappaperm» – de synes det er trygt med sin kjente prosjektleder. De har to biloppstillingsplasser på oversiden bak huset, men har nå blitt enige om at biloppstillingsplassene kan ryke for å få gravd ut slik at de får mer hageareal bak huset. Gretha viser oss hvor hun vil sette opp et drivhus. «Men vi har bare 6 kvadratmeter til rådighet her, så det blir en utfordring».
«Vi ventet pent på at Lars Martin var tilbake fra pappaperm før vi satte i gang neste prosjekt».
Drivved som rustikt interiørinnslag
Bak huset har hun stilt opp en stige som hun fant som drivved på en strand ute på Husøy, her har hun plassert jordbær og urter i potter – et innslag som gir et personlig og rustikt preg i en ellers svært ryddig og pen hage. Når vi spør hvilken del av uteområdet hun liker best svarer hun at det kommer an på vind og vær «Jeg har lært meg at her i Åsgårdstrand må vi ha flere soner slik at vi kan flytte oss etter vinden og hvor sola står». Hun opplever at de nå har mange gode soner å velge mellom.
Vil du få det like fint som Claus og Gretha?
Her kan du lese mer om Strandman og hva vi tilbyr. Kontakt oss gjerne på telefon 991 16 000 eller post@strandman.no. Vi tilbyr gratis idébefaring og komplett kostnadskontroll.
Vil du se flere flotte uterom? Her kan du la deg inspirere.