Gjødsling

I de fleste tilfeller opphører leverandørens ansvar når hage eller bed er ferdig overlevert, hvilket setter visse krav til skjøtsel og vedlikehold for deg som eier. En viktig del av løpende vedlikehold er å gjødsle alt av planter, busker, trær og gress med riktige type- og mengde gjødsel. Det gjør at plantene får en god vekst, holder seg sunne og friske, og blir ikke så lett utsatt for sykdommer og skadedyr.

Gjødsle gjerne når det regner

Det beste er å gjødsle i regnvær, da løser gjødsla seg opp med en gang og man unngår sviskader på plantene.

Gjødsling av plen

Til plenen er det fint å bruke fullgjødsel, den er lett å spre utover og den løser seg raskt opp i regnvær. Her kan du finne mer om stell, vanning og gjødsling av nysådd plen, ferdigplen og sedummatter. 

Blomsterbed og plantefelt

Det finnes mange forskjellige gjødsel­produkter. Bruk gjerne naturgjødsel/hønsegjødsel i bed og plantefelt. Den tilfører også jorda næring, og det gjør at det blir bedre for annet liv og mikro­organismer i jorda. I rosebed er det i tillegg lurt å fylle på med ku-kompost. 

Sommerblomster og Rhododendron

Til sommerblomstene er det fint å blande inn langtidsvirkende gjødsel i jorda før planting. Ved vanning gjødsles det med flytende plantenæring. Rhododendron og andre surjordsplanter som for eksempel Hortensia, Pieris og amerikanske blåbær bør gjødsles med surjordsgjødsel.

Vedlikeholdsavtale for hager og uterom

Vi er spesialister på gjødsling av vekster og plen, og tilbyr vedlikehold for alle typer hager og uterom. Dette får du hos oss: 

En fast kontaktperson som blir kjent med dine behov, og har kontroll på hvordan ditt uterom best mulig vedlikeholdes

Våre avtaler spesifiserer planlagt gjødsling og kalking – samt når, og hvor ofte dette utføres

Vi er fleksible på løpende vedlikehold som f.eks. plenklipp og beskjæring

Din prosjektleder kan hjelpe deg å opprette en vedlikeholdsavtale. Du kan også kontakte oss via kontaktskjema, på telefon 991 16 000 eller på post@strandman.no.

Ta kontakt