Beskjæring av busker og trær

For at du som kunde skal være sikret et varig og godt anlegg er det visse rutiner for skjøtsel og vedlikehold som bør følges. De fleste busker og trær bør beskjæres jevnlig for å fornye veksten og for å fjerne evt døde eller skadede grener.

Når din nye hage er overlevert kreves godt vedlikehold for at plantene skal etablere seg, forbli grønne og trives. Hvis du ikke tegner avtale om vedlikehold av din nye hage, er det greit å ha basiskunnskaper om plantestell og vedlikehold. Vi har samlet våre beste tips for at du skal lykkes med å holde din nye hage grønn, fin og frodig – år etter år. 

Beskjæring av vintergrønne busker

Vintergrønne busker og trær kan beskjæres til alle årstider. På vinteren kan det være lurt å dekke til de vinter­grønne buskene med strie, spesielt de som står i sola eller på veldig utsatte steder. Det hindrer sviskader og frostskader.


Beskjæring av prydbusker

Vårblomstrende busker skal beskjæres rett etter avblomstring. Sommer og høst­blomstrende busker kan beskjæres høst, vinter eller vår.

Beskjæring av hekk

Formklipt hekk bør beskjæres et par ganger i året. Klipp en gang ved St.Hans tider og en gang på høsten. Klipp helt inntil der den ble tatt forrige gang. Fritt­voksende hekk bør bare tynnes i litt hver vår.

Beskjæring av frukttrær

Frukttrær bør beskjæres litt hvert år. Hvis man beskjær for mye, blir treet lettere utsatt for sykdommer og skade­dyr, og det vil dessuten komme veldig mange nye skudd. Stenfrukt som kirsebær, plomme o.l. beskjæres fra oktober til februar, mens kjernefrukt som eple og pære kan beskjæres hele året.

Beskjæring av roser

Roser beskjæres i slutten av april til begynnelsen av mai – når bjørka får «museører».

Vedlikeholdsavtale for hager og uterom

Vi tilbyr vedlikehold for alle typer hager og uterom. Dette får du hos oss: 

En fast kontaktperson som blir kjent med dine behov, og har kontroll på hvordan ditt uterom best mulig vedlikeholdes

Våre avtaler spesifiserer planlagt gjødsling og kalking – samt når, og hvor ofte dette utføres

Vi er fleksible på løpende vedlikehold som f.eks. plenklipp og beskjæring

Vi er eksperter på beskjæring av busker og trær. Interessert i en vedlikeholdsavtale? Kontakt Maja Nielsen på telefon 952 55 607 eller via kontaktskjema eller mail post@strandman.no

Ta kontakt